Vanredne situacije

Vanredna situacija u 11 opština; Utopio se muškarac kod Đakovice

07. Mart. 2016.
Vanredna situacija u 11 opština; Utopio se muškarac kod Đakovice

Sa teritorije četiri mesne zajednice na području Kraljeva je počela evakuacija meštana zbog izlivanja reke Zapadna Morava. Poplave ugrozile Čačak i okolna sela

 
VELIKA količina padavina dovela je do porasta vodostaja reka u pojedinim delovima Srbije. Tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP evakulisali su 15 osoba iz Gornjeg Milanovca, Čačka i Priboja, a u tokom dana broj evakuisanih osoba porastao je na čak 420!
 
 
Poplave su ugrozile Čačak i okolna sela. Zbog izlivanja reka u Lučanima proglašeno vanredno stanje, poplavljeni dom zdravlja i zgrada bolnice u Guči, srednja škola i glavna trafostanica. Vanredno stanje proglašeno i u Čačku i Arilju.
 
Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da su svi spasilački timovi na terenu, kao i da su koncentrisani na teritoriji opština Čačak i Užice i dodao da će već danas Žandarmerija i Vojska Srbije biti upućene na krizna područja. Vodostaj Save i Dunava je, za sada, u granicama redovne odbrane od poplava, porast se očekuje do četvrtka, ali Marić ističe da opasnost ne preti od velikih reka, već od bujičnih vodotokova, manjih reka i pritoka čiji nivo raste zbog obilnih padavina.
 
Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavo je meteorološko upozorenje, prema kome se danas u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji i u Banatu očekuju obilne padavine.
 
U 11 opština u Srbiji, zbog poplava, proglašena je vanredna situacija, a po ovlašćenju predsednika Srbije Tomislava Nikolića angažovana je i vojska.
 
Vanredna situacija proglašena je na teritorijama opština Čačak, Arilje, Lučani, Topola, Požega, Ivanjica, Bajina Bašta, Kraljevo, Raška, Novi Pazar i Ljig.
 
Kiša koja je padala tokom dana izazvala je poplave i izlivanje kanalizacije u pojedinim sredinama na teritoriji opštine Gračanica. U toku noći očekuje se slabljenje padavina, a u toku utorka i razvedravanje.
 
U sredu, u večernjim satima biće slabijih padavina, a u petak će u pojedinim delovima zemlje pasti i do 30 litara kiše po metru kvadratnom.
 
22:15 - U PREKIDU SAOBRAĆAJ NA PUTU NATALINCI - RAČA
 
Saobraćaj na delu puta Natalinci - Rača je u prekidu zbog izlivanja reke Jasenice, saopštilo je večeras Javno preduzeće "Putevi Srbije".
 
Iz tog preduzeća su apelovali na učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, ograničenje brzine i da vožnju ;prilagode ;uslovima na putu.
 
Pročitajte više na: Novostima
Pogledajte još
08. Mart 2016. // VS - Srbija
Sistem odbrane od poplave u AP Vojvodini podignut je na najviši stepen pripravnosti, zaključeno je na današnjoj sednici Vlade AP Vojvodine. Uvedena su celodnevna dežurstva na deonicama gde je već na snazi redovna i vanredna odbrana od poplava, a članovi Vlade saglasili su se da su ljudstvo i materijali na zadovoljavajućem...
Radnici sprečili poplavu u rudniku
14. Januar 2016. // VS - Srbija
Havariju izazvanu vremenskim nepogodama početkom sedmice na transformatoru rudnika Veliki majdan na teritoriji ljubovijske opštine, radnici „Elektodistribucije“ iz Loznice uspešno su sanirali i sprečili veće posledice i plavljenje unutrašnjosti rudnika. Pošto nije bilo struje, pumpe koje izbacuju...
Radnici čačanske Hladnjače koja ne radi sedam meseci upozorili su da postoji mogućnost curenja amonijaka i ekološke katastrofe.   Radnici čačanske Hladnjače koja ne radi sedam meseci upozorili su da postoji mogućnost curenja amonijaka i ekološke katastrofe o čemu je danas raspravljala i gradska skupština...
HAVARIJA U LIVNICI U NIŠU
25. Maj 2016. // VS - Srbija
U livnici fabrike "Kopeks MIN - liv" u Bulevaru 12. februara u Nišu večeras oko 19.50 sati došlo je do havarije na peći za pretapanje čelika i izlivanja usijanog metala!   Brzo su intervenisali pripadnici niške Uprave za vanredne situacije koji su situaciju stavili pod kontrolum, a za lekare Hitne...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima