Zaštita od požara

POŽAR U POGONU "SLOBODE" IZ ČAČKA - Gorela smesa za pravljenje suzavca

06. Maj. 2016.

U vojnoj kompaniji "Sloboda" večeras oko 21.30 sati izbio je požar u pogonu artificije, nakon što se zapalila smesa za proizvodnju suzavca. Vatrogasci uspeli da ugase požar oko 22.05 sati.

Meštani dela grada u blizini fabrike uputili su veliki broj poziva službi Hitne pomoći jer su osetili neprijatan miris u vazduhu, gušenje i štipanje za oči.
 
Jednoj radnici kompanije "Sloboda" je pozlilo, ali se oporavlja i sada je u dobrom stanju.
 
Iz štaba za vanredne situacije pozvali su građane iz dela grada u blizini "Slobode", ali i naseljima Avenija 1 i 2 da preventivno zatvore prozore na kućama i stanovima.
 
Nadležni kažu da više nema opasnosti po građane, da je sve pod kontrolom i da se radilo o tehnološkom zapaljenju pri operaciji sušenja smese za suzavac.
 
Kako navode, niko nije povređen, niti ima ozbiljnije materijalne štete.
 
Vatrogasna služna kompanije ''Sloboda'' dežuraće celu noć u pogonu u kom se dogodio požar.
 
Ministarstvo odbrane: Nema povređenih, a ni materijalne štete u čačanskoj Slobodi
 
Od posledica požara u vojnog fabrici Sloboda u Čačaku nije bilo povređenih kao ni materijalne štete, potvrđeno je večeras Beti u Ministarstrvu odbrane.
 
Do izbijanja vatre, koja je brzom intervencijom vatrogasnih ekipa ugašena došlo je zbog samozapaljenja suzavca, a "nema nikave materijalne štete", dodaju u tom ministarstvu.
 
Izvor: blic
Pogledajte još
Komisija koja je formirana u čačanskoj "Slobodi" trebalo bi da odgovori zbog čega je došlo do požara u pogonu gde se proizvodi suzavac. Požar je izazvao paniku među Čačanima iako nije bilo povređenih i veće štete. Veliki broj građana koji žive blizu fabrike osetio je mučninu, štipanje za oči, grlo...
U HALI Firme "Euromodul" u Novoj Pazovi, izbio je veliki požar. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa, on je lokalizizovan na vreme, a povređenih nije bilo.   Šta je dovelo do vatre u hali veličine 1.500 kvadratnih metara, zasada je nepoznato. Dvadeset vatrogasaca u devet kamiona gasilo je vatru, pa...
BEOGRAD - U požaru koji je večeras izbio u Bukovičkoj ulici na Voždovcu nastradala je jedna osoba. Kako je rečeno Tanjugu u MUP-u, do požara je došlo oko 19.30 sati u kući površine oko 20 kvadratnih metara. Nakon gašenja požara, u kome je izgorela jedna soba od 10 kvadrata, zatečeno je ugljenisano telo....
Eksplozija na pumpi u Bijeljini, troje povređeno
14. Mart 2016. // ZOP - Hronika
BIJELJINA - Troje građana je povređeno u eksploziji koja se dogodila danas na benzinskoj pumpi "Dragstes" na magistralnom putu Bijeljina - Brčko, javili su lokalni mediji.   Troje povređenih su radnici na pupi i oni se sada nalaze u bijeljinskoj bolnici, preneo je sajt RTRS.   Pozivajući se na bolničke...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima