Kampanja „Ne pali strnjiku!“ u sedam gradova i opština

Kampanja „Ne pali strnjiku!“ u sedam gradova i opština

 Ministarstvo zaštite životne sredine je u protekle dve nedelje u okviru kampanje „Ne pali strnjiku!“, a u saradnji sa poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvom unutrašnjih poslova, održalo edukativne radionice u Požarevcu, Valjevu, Bačkoj Topoli, Sremskoj Mitrovici, Nišu, Arilju i Jagodini.

Edukativne radionice okupile su poljoprivrednike, predstavnike medija i druge zainteresovane građane koji su imali priliku da razgovaraju o negativnim posledicama koje izaziva protivzakonito paljenje strnjike na otvorenom.

Održana predavanja od strane predstavnika više ministarstava i stručnih službi još jednom su pokazatelj da je sagledavanje ovog problema neophodno iz ugla više sektora. Zaključak je da je paljenje žetvenih ostataka na otvorenom agrotehnička mera koja stvara veliku opasnost za okolinu, zagađuje životnu sredinu, nanosi štetu poljoprivrednom zemljištu i ugrožava biodiverzitet.

Učesnici su tokom radionice upoznati i sa načinima pravilnog zbrinjavanja žetvenih ostataka, a Ministarstvo zaštite životne sredine još jednom je apelovalo na odgovorno i savesno postupanje sa žetvenim ostacima, jer paljenje strnjike i nekontrolisani požari mogu dovesti do ozbiljnih posledica.

Izvor: Energetski portal

Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima