Bezbednost i zdravlje na radu

U 2015. na radu stradala 24 radnika

28. Apri. 2016.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je izjavio da su u Srbiji prošle godine od povreda na radu stradala 24 radnika.

Vulin je istakao da je najvažniji zadatak poslodavaca, nadležnih službi i zaposlenih da ove i narednih godine niko ne strada dok obavlja svoj posao.
 
"Svaka nesreća na radu je mogla da bude sprečena i izbegnuta. Ove i narednih godina mora da se sve učini da takvih nesreća i povreda na radu više ne bude", rekao je Vulin u Ateljeu 212 gde je obeležen Dan bezbednosti i zdravlja na radu i uručene nagrade poslodavcima koji su najviše učinili da zaštite radnike. 
 
On je istakao da Ministarstvo rada ima tri cilja - da smanji nezaposlenost, broj povreda na radu i rad na crno, čime se obezbedjuje bolja zaštita zaposlenih. 
 
Kako je naveo, od ukupnog broja povreda na radu trećina je u neregistrovanim poslovima. 
 
Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Vujović je rekao da u 2015. godini više od 1.000 radnika teže povredjeno, a lakše povredjeno oko 7.000. 
 
"Bezbednost radnika najviše zavisi od poslodavaca, a inspekcija treba da redovno kontroliše da li se poštuju propisi i međunarodne konvencije", ukazao je Vujović.
 
Izvor: b92
Pogledajte još
LEPA VEST ZA ZAPOSLENE Stari odmor iz 2021. moguće iskoristiti i 2023. godini: Jedan je uslov
Privreda se trudila da se sačuva od korone, ali neretko je veliki teret prenet baš na radnike. Zbog toga su godišnji odmori ostali u drugom planu, pa trenutno u pojedinim kompanijama muku muče sa organizacijom slobodnih dana i zaostalih odmora.                       ...
Samo su aparati sa trouglom bezbedni
25. Avgust 2016. // BZR - Srbija
Imaju li svi aparati na rafovima u radnjama srpski znak usaglašenosti: Obavezan "žig" na svim kućnim aparatima na struju. Mnogi uvoznici ga izbegavaju.   Stoji na svakoj utičnici, sijalici, kablu, frižideru, pegli, industrijskim mašinama, ali i zaštitnoj opremi, kacigama, štitnicima,...
Najavljujemo kurs- Sistemi menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu ISO 45001:2018
28. februar 2019 god. od 10.00 do 15.15 sati Privredna komora Srbije, Kneza Miloša 12, međusprat TEME: Osvrt na pitanja akreditacije i sertifikacije Zahtevi standard ISO 45001:2018 Predmet i područja primene Kontekst organizacije Liderstvo i učestvovanje radnika Planiranje...
Poziv na seminar - ZAKON O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU i PODZAKONSKI PROPISI
MEĐUNARODNI INSTITUT ZA PRIMENJENO UPRAVLJANJE ZNANJEM Organizuje seminar: ZAKON O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU i PODZAKONSKI PROPISI čije su izmene i dopune proistekle donošenjem ovog Zakona Seminar je namenjen svim pravnim i fizičkim licima, odgovornim licima i licima za bezbednost, poslodavcima, pravnim...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima