Bezbednost i zdravlje na radu

Srušila se skela na mostu, stradao radnik

15. Jun. 2016.
Srušila se skela na mostu, stradao radnik

Jedan radnik je poginuo, a šestoro ljudi je teško povređeno kada se srušila skela postavljena u okviru radova na mostu u Nemačkoj

Kako prenosi BBC, konstrukcija se srušila na delu mosta visokom oko 40 metara, i za sada nije poznato zbog čega se to dogodilo. U trenutku incidenta, na licu mesta bilo je oko 20 radnika.
 
Izvor: Blic
Pogledajte još
Mentalno zdravlje: Zašto možda pogrešno merimo koliko smo sagoreli na poslu
  Pandemija korona virusa je mnoge dovela do ivice. Ali iako smo iscrpljeni i premoreni, neki stručnjaci kažu da zapravo nismo toliko sagoreli kao što možda mislimo. Mnogo puta sam sebi - i prijateljima i kolegama - rekla da osećam da ću sagoreti. Ako zarađujete za život kao frilenser često može značiti...
Zbog preopterećenosti sve više ljudi pati od sindroma mentalne rasejanosti
Kada je instant dopisivanje devedesetih godina postalo popularno, mnogi nisu bili preterano oduševljeni ovom inovacijom, piše BBC. Među njima je i Džudi Vajnland; neprekidna ometanja izazvana mejlovima i iskakanjem pop-upova na četovima raznih servisa mlađim generacijama nisu naročito smetala, ali Vajnlandova je primetila da...
U susret sajmu A+A 2021: najava vodećeg sajma bezbednosti, zaštite i zdravlja na radu
Predstavnici industrije i korisnici proizvoda i usluga za zaštitu na radu željno iščekuju fizičko održavanje sajma A+A od 26. do 29. oktobra 2021. To potvrđuju i prijave izlagača: više od 1.000 kompanija će ove jeseni predstaviti svoje proizvode, rešenja i inovacije u 10 hala izložbenog centra u Diseldorfu....
Pauza za ručak je neophodna
09. Maj 2016. // BZR - Svet
Ljudi koji jedu za radnim stolom skloniji su da izaberu nezdraviju hranu, manje se kreću, a paradoksalno, manje su i produktivni iako su sve vreme zakucani ispred ekrana Ni obavezna pauza za ručak više nije ono što je bila. Istraživanja pokazuju da opada broj ljudi koji koriste pauzu za ručak čime ugrožavaju svoje...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima