Vanredne situacije

Dežurstva u Vojvodini zbog OPASNOSTI OD POPLAVA

08. Mart. 2016.

Sistem odbrane od poplave u AP Vojvodini podignut je na najviši stepen pripravnosti, zaključeno je na današnjoj sednici Vlade AP Vojvodine.

Uvedena su celodnevna dežurstva na deonicama gde je već na snazi redovna i vanredna odbrana od poplava, a članovi Vlade saglasili su se da su ljudstvo i materijali na zadovoljavajućem nivou.
 
Vlada AP Vojvodine spremna je da pomogne ugrožene u poplavama u centralnom i zapadnom delu zemlje.
 
Članovi Vlade su se saglasili da su svi tehnički i ljudski kapaciteti za sanaciju i spasavanje ugroženih u poplavama ponuđeni kolegama iz „Srbijavoda“ i Sektora za vanredne situaciju.
 
Direkcija za robne rezerve po nalogu pokrajinskog štaba za vanredne situacije isporučiće prehrambeno-sanitarne pakete i flaširanu vodu u sredinama koje su ugrožene poplavama.Pokrajinska vlada apelovala je da se akumulacija „Đerdap“ spusti za najmanje 30 centimetara, jer kako je rečeno, „ovo nije vreme za stvaranje profita, nego za slogu i odbranu ljudskih života i materijalnih dobara u Srbiji“.
 
Članovi vlade podsetili su da je od 2014. godine uloženo preko 300 miliona dinara u rekonstrukciju i izgradnju nasipa u Vojvodini, a da za tu namenu novac izdvaja i proteklih 12 godina.
 
Mere redovne odbrane od od poplava jutros su proglašene na svih 120 kilometara toka Save kroz Vojvodinu, kao i na 52 kilometra toka Dunava kod Pančeva i Kovina, a na brani “Veliko Središte” kod Vršca i dalje je na snazi vanredna odbrana.
 
Izvor: Blic
Pogledajte još
Dodatne snage Sektora za vanredne situacije i Žandarmerije stižu u Osečinu da pomognu zbog poplava
  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je ministar policije Nebojša Stefanović, nakon konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije (SVS) Predragom Marićem, uputio dodatne snage SVS-a i pripadnike Žandarmerije u opštinu Osečina, kako bi pomogli građanima čije su kuće...
06. Mart 2016. // VS - Srbija
Vodostaj Drine povećan je tokom dana, zbog čega je obala i plaža ispred restorana „MN“ u blizini graničnog prelaza Trbušnica pod vodom.   Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u 17.15 sati vodostaj na mernoj stanici Radalj kod Malog Zvornika iznosio je 324 centimetra. Granica redovne...
Mihajlović naložila hitne preventivne mere zbog mogućih poplava
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pozvala je danas pod oznakom "hitno" sva preduzeća i agencije iz resora Ministarstva da obrate posebnu pažnju i preduzmu sve preventivne mere zbog najave velikih padavina i upozorenja na mogućnost poplava.  ...
10. Mart 2016. // VS - Srbija
Beograd -- Posle sednice Štaba za vanredne situacije i sednice Vlade proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji Srbije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima