Zaštita od požara

Bijeljina: Eksplozija na pumpi

15. Mart. 2016.

Na benzinskoj pumpi "Dragstes" koja se nalazi uz magistralni put Bijeljina - Brčko, u Ljeljenči danas oko 11 časova dogodila se eksplozija u kojoj su povređena tri radnika pumpe.

Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su radnici Milorad Živanović (29), Dragan Rosić (54) i Saša Maletić (30).
 
Iako je u prvi mah sve izgledalo stravično kada je eksplozija odjeknula, drastičnijih posledica nije bilo, a najvažnije je da su radnici van životne opasnosti. Sva trojica smeštena su u bijeljinsku bolnicu.
 
Prema informacijama iz bolnice u Bijeljini, u eksploziji plina radnici su zadobili opekotine drugog i trećeg stepena.
 
- Opekotine su po licu i šakama. Oni će zbog ovoga biti zadržani na lečenju - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Prema rečima očevidaca, nesreće četvorica radnika su pretakali plin iz cisterne u plinske boce jer su, kako pričaju očevici, primetili da cisterna negde ispušta plin, pa su želeli da ga na vreme pretoče.
 
- Odjednom se zapalio plin koji je curio iz cisterne i izbio je požar. Vatra je odmah zahvatila cisternu, kamion i agregat koji su se tu nalazili. Radnici koji su se našli kraj cisterne su popadali od eksplozije i vatre, ali nekako su uspeli da se sklone. U jednom trenutku se činilo da će se vatra proširi na celu pumpu, ali vatrogasci su brzo došli i ugasili požar - ispričali su očevici.
 
Mile Spasojević, starešina vatrogasne jedinice Bijeljina koja je lokalizovala požar i sprečila nesreću većih razmera, kaže da je eksplozija propan-butana na rezervoaru izazvala požar. Vatra se zahvaljujući prisebnosti vatrogasaca nije proširila na ostale objekte.
 
VARNICA
Nezvanično, mogući uzrok eksplozije je varničenje na elektro-motoru perionice koja se nalazi u neposrednoj blizini rezervoara sa plinom. Radnici CJB i dežurni tužilac uradiće uviđaj, a istraga će pokazati šta je izazvalo eksploziju i požar.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
Veliki požar buknuo usred noći u fabrici u Šapcu
06. Februar 2019. // ZOP - Hronika
Zahvatila pogon za preradu površine 6.000 metara kvadratnih U Šapcu u fabrici "Kemis", koja reciklira plastiku, noćas je izbio požar. Nema povređenih, a uzrok požara nije poznat. Požar je izbio noćas u 2:40 u fabrici u Mišaru koja je deo "Gorenje ekologija gupe" kao transfer stanica za prikupljanje i mlevenje plastičnog otpada. Vatra...
Kostolac -- Na gradilištu kineske kompanije CMEC u termoelektrani "Kostolac B" u Kostolcu, oko 14 sati eksplodirale su dve boce tehničkog gasa za zavarivanje.   Tom prilikom povređena su tri radnika iz Kine.   RTS je javio je da su dvojica radnika zadobila lakše povrede i da su zbrinuti u...
Eksplozija na pumpi u Bijeljini, troje povređeno
14. Mart 2016. // ZOP - Hronika
BIJELJINA - Troje građana je povređeno u eksploziji koja se dogodila danas na benzinskoj pumpi "Dragstes" na magistralnom putu Bijeljina - Brčko, javili su lokalni mediji.   Troje povređenih su radnici na pupi i oni se sada nalaze u bijeljinskoj bolnici, preneo je sajt RTRS.   Pozivajući se na bolničke...
BEOGRAD - U požaru koji je večeras izbio u Bukovičkoj ulici na Voždovcu nastradala je jedna osoba. Kako je rečeno Tanjugu u MUP-u, do požara je došlo oko 19.30 sati u kući površine oko 20 kvadratnih metara. Nakon gašenja požara, u kome je izgorela jedna soba od 10 kvadrata, zatečeno je ugljenisano telo....
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima