Zaštita od požara

POŽAR U POGONU "SLOBODE" IZ ČAČKA - Gorela smesa za pravljenje suzavca

06. Maj. 2016.

U vojnoj kompaniji "Sloboda" večeras oko 21.30 sati izbio je požar u pogonu artificije, nakon što se zapalila smesa za proizvodnju suzavca. Vatrogasci uspeli da ugase požar oko 22.05 sati.

Meštani dela grada u blizini fabrike uputili su veliki broj poziva službi Hitne pomoći jer su osetili neprijatan miris u vazduhu, gušenje i štipanje za oči.
 
Jednoj radnici kompanije "Sloboda" je pozlilo, ali se oporavlja i sada je u dobrom stanju.
 
Iz štaba za vanredne situacije pozvali su građane iz dela grada u blizini "Slobode", ali i naseljima Avenija 1 i 2 da preventivno zatvore prozore na kućama i stanovima.
 
Nadležni kažu da više nema opasnosti po građane, da je sve pod kontrolom i da se radilo o tehnološkom zapaljenju pri operaciji sušenja smese za suzavac.
 
Kako navode, niko nije povređen, niti ima ozbiljnije materijalne štete.
 
Vatrogasna služna kompanije ''Sloboda'' dežuraće celu noć u pogonu u kom se dogodio požar.
 
Ministarstvo odbrane: Nema povređenih, a ni materijalne štete u čačanskoj Slobodi
 
Od posledica požara u vojnog fabrici Sloboda u Čačaku nije bilo povređenih kao ni materijalne štete, potvrđeno je večeras Beti u Ministarstrvu odbrane.
 
Do izbijanja vatre, koja je brzom intervencijom vatrogasnih ekipa ugašena došlo je zbog samozapaljenja suzavca, a "nema nikave materijalne štete", dodaju u tom ministarstvu.
 
Izvor: blic
Pogledajte još
Fabrika za preradu ribe u Požegi izgorela je u požaru, koji je jutros zahvatio pogon, povređenih nema, rečeno je u požeškoj policiji.     Za sada se ne zna uzrok, jer je uviđaj u toku, a pričinjena je velika materijalna šteta.   U gašenju požara su učestvovale ekipe iz Požege i...
U Valjaonici bakra u Sevojnu juče je oko pet sati i 30 minuta izbio požar, a veća šteta sprečena je brzom intervencijom vatrgasne ekipe Valjaonice kao i pripadnika Vatrogasne brigade Užice.   Po nezvaničnim podacima, u livnici Valjaonice bakra, u petoj peći, došlo je do probijanja usijanog liva koji je prodro u...
08. Decembar 2016. // ZOP - Hronika
Pre dva dana izbio je požar u fabrici Leoni u Prokuplju.   Prema prvim informacijama gorela je izolacija, a prokupački vatrogsci su gasili požar sa dva vozila.   Za sada se još uvek ne zna kako je došlo do izbijanja požara, ali ono što je najvažnije je da ljudskih žrtava nije bilo, da su radnici...
U HALI Firme "Euromodul" u Novoj Pazovi, izbio je veliki požar. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa, on je lokalizizovan na vreme, a povređenih nije bilo.   Šta je dovelo do vatre u hali veličine 1.500 kvadratnih metara, zasada je nepoznato. Dvadeset vatrogasaca u devet kamiona gasilo je vatru, pa...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima