Zaštita od požara

U SIDNEJU Gori industrijski kompleks, dve osobe teško povređene

25. Maj. 2016.

Na jugozapadu Sidneja bukti veliki požar u jednom industrijskom kompleksu, u kojem su dve osobe zadobile teže opekotine i prebačene su u bolnicu, javljaju danas australijski mediji.

 
Požar je potpuno uništio jedan auto-otpad, a proširio se i na dve obližnje zgrade, saopštila je lokalna vatrogasna služba.
 
Vatrogasci su uspeli da sprece širenje vatre na obližnju sportsku dvoranu i jednu veliku fabriku, a sada se bore da ugase glavno žarište požara, izjavio je šef vatrogasaca Ijan Krimer.
 
U gašenju učestvuje stotinjak vatrogasaca iz 20 obližnjih vatrogasnih stanica, a očekuje se da će požar biti ugašen za nekoliko sati.
 
 
- Požar još gori na auto-otpadu, a situaciju pogoršava velika količina goriva i automobilskih guma na licu mesta - rekao je Krimer i dodao da uzrok požara zasad nije poznat.
 
Iznad mesta požara se uzdiže veliki oblak crnog dima, koji je prekrio i obližnji autoput M5.
 
Dva muškarca su zadobila teže opekotine lica, a jedan od njih i opekotine ruku, a prebačeni su u teškom stanju u bolnicu "Rojal Nort Šor".
 
Policija je ranije evakuisala ljude iz zgrada koje se nalaze blizu lokaciji požara, a na licu mesta su i dalje ambulanta kola u slučaju da bude još pacijenata sa opekotinama.
 
Izvor: Blic
 
 
Pogledajte još
Hjuston -- Veliki požar izbio je u jednom skladištu u Hjustonu, a strahuje se da su se izlile opasne hemijske materije. Kako je saopštila vatrogasna služba u Hjustonu, poažar je izbio jutros.   Još nisu poznati uzroci požara, ali se u skladištu nalaze velike količine industijskog materijala....
Troje povređeno u eksploziji u naftnom postrojenju
Najmanje tri osobe su povređene u eksploziji u naftnom postrojenju "Pemeks" u Meksiku, prenose svetski mediji. Kako navodi „Sputnjik“ do incidenta je došlo u gradu Koacakoalkos, a vatrogasci i ekipe Hitne pomoći nalaze se na licu mesta. Preko stotinu ljudi evakuisano je posle eksplozije.   Za sada...
14. Novembar 2016. // ZOP - Svet
Najmanje jedna osoba je poginula, a pet je povređeno u eksploziji u rafineriji nafte na jugu Albanije, saopštila je albanska policija.   Nesreća se dogodila u petak u rafineriji nafte u Balšu, 140 kilometara južno od Tirane. Uzrok požara u kojem je poginuo jedan 46-godišnji muškarac je kvar na pumpi za...
EKSPLOZIJA U JAPANU U FABRICI
15. Jun 2016. // ZOP - Svet
U fabrici organskog đubriva u Japanu u prefekturi Ibaraki došlo je do snažne eksplozije, navodi lokalna policija. Jaka eksplozija je uništila krov i dve zgrade. Polomljeno staklo je svuda, a preko 300 domaćinstava u okolini trenutno nema električnu energiju. Istraga je i dalje u toku. Još uvek nisu poznati uzroci...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima