Vanredne situacije

Uvedena vanredna situacija u celoj Srbiji

10. Mart. 2016.

Beograd -- Posle sednice Štaba za vanredne situacije i sednice Vlade proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji Srbije.

Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.
 
Vlada Srbije će svakodnevno imati sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima. 
 
Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, te će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije. 
 
Vlada Srbije apeluje na sve građane da poštuju odluke Vlade Srbije i učiniesve kako bi se sprečile veće posledice tokom kritičnog kišnog perioda koji nas očekuje do utorka. 
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za B92 da bi uvođenje vanredne situacije bilo preventivno, kao i da trenutna situacija u Srbiji zahteva punu pažnju. 
 
Premijer Aleksandar Vučić je ranije izjavio da će se u slučaju da kiša nastavi da pada stvoriti uslovi da se proglasi vanredna situacija na terotoriji cele Srbije.
 
Izvor: B92
Pogledajte još
U centralnoj Srbiji i na jugu Banata danas će padati obilne padavine, a očekuje se od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.   Prema njihovim prognozama, sutra se u centralnim i istočnim krajevima, takođe, očekuje obilna kiša, a na području...
08. Mart 2016. // VS - Srbija
Sistem odbrane od poplave u AP Vojvodini podignut je na najviši stepen pripravnosti, zaključeno je na današnjoj sednici Vlade AP Vojvodine. Uvedena su celodnevna dežurstva na deonicama gde je već na snazi redovna i vanredna odbrana od poplava, a članovi Vlade saglasili su se da su ljudstvo i materijali na zadovoljavajućem...
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u nedelju i u ponedeljak pre podne očekuju obilnije padavine, dok će danas biti uglavnom suvo.   Kako se navodi, u većini mesta biće od 10 do 30 mm, a u istočnim, južnim, jugozapadnim i centralnim delovima lokalno i oko 40 mm vode. Na planinama iznad 1.000...
Radnici čačanske Hladnjače koja ne radi sedam meseci upozorili su da postoji mogućnost curenja amonijaka i ekološke katastrofe.   Radnici čačanske Hladnjače koja ne radi sedam meseci upozorili su da postoji mogućnost curenja amonijaka i ekološke katastrofe o čemu je danas raspravljala i gradska skupština...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima