Zaštita od požara

HEROJI - Oni su spasli ženu iz stana u plamenu

19. Mart. 2016.
HEROJI - Oni su spasli ženu iz stana u plamenu

Žena stara 90 godina izvučena je juče iz požara u stanu na sedmom spratu na Novom Beogradu. Zoran Zarvić (34), vođa vatrogasno-spasilačke grupe, kaže za "Blic" da su do zgrade u Ulici Otona Župančića 8 stigli za četiri minuta od dobijanja dojave.

- Požar je bio u razbuktaloj fazi. Usput nam je javljeno da je unutra zarobljena žena koja stoji na terasi - priča Zarvić, koji duže od decenije radi kao vatrogasac.
Zarvić kaže i da im je spasavanje žene zarobljene u plamenu bio prioritet.
 
- Ja sam gasio vatru, a kolega Ljubomir Batas je krenuo po ženu. Međutim, toplota me je izbacila napolje i levo rame me je zapeklo - kaže Zarvić.
 
Batas je nastavio gašenje požara, a stigla je i pomoć. Razvukli su još jedno crevo da bi smanjili toplotu.
 
- Batas je tada izvukao gospođu - kaže Zarvić.
 
Kako kaže, par sekundi kasnije iza Batasa se srušio deo plafona.
 
- Nisam ni znao da je plafon pao posle par sekundi. Tek kasnije mi je Zavrić rekao da je bilo za dlaku - prepričava Batas.
 
Zarvić kaže da je tek nakon spasavanja žene primetio da ima plikove, pa su i njega i povređenu gospođu prevezli u Kliniku za opekotine.
 
Izvor: Blic
Pogledajte još
NEBOSH Oil & Gas Certificate - ZAGREB, CROATIA. LAST MINUTE SIGN UP
    Za više informacija posetite: www.hsetraining.rs
Predstavljen pilot projekat koji za cilj ima unapređenje zaštite od požara stanovništva sa fokusom na ranjive grupe
 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je sa ministarkom za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja prof. dr Darijom Kisić u Subotici prisustvovao predstavljanju pilot projekta koji za cilj ima unapređenje zaštite od požara stanovništva sa fokusom na ranjive grupe...  ...
Ovo su jedine žene vatrogasci u Srbiji
18. Februar 2016. // ZOP - Srbija
DVD “Vitkovac-Milakovac-Pečenog” iz Kraljeva je prva ženska vatrogasna dobrovoljna jedinica, koju sačinjava petnaest žena. One su završile kompletnu obuku, položile i dobile sertifikate da mogu da učestvuju u akcijima gašenja požara ili spasavanja ljudi u elementarnim nepogodama. Ali, kako su za...
Spasli Nišliju iz požara
25. Septembar 2016. // ZOP - Srbija
Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti dvojice pripadnika MUP i nekoliko komšija, S. S. (53) je na vreme izvučen iz stana koji je potpuno izgoreo, u zgradi u Ulici bubanjski heroji 64 u niškom naselju Ledena stena. On je sa povredama prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu.   Pripadnici vatrogasno...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima