Zaštita životne sredine

Deset zelenih listova za zaštitnike životne sredine

26. Apri. 2016.
Deset zelenih listova za zaštitnike životne sredine

Drugi program radio Beograda i Pokret gorana Vojvodine dodelili su deset zelenih i jedan crni list za zaštitnike i zagađivače životne sredine.

 
Zeleni list- priznanje za očuvanje životne sredine u ovoj godini, dobili su Ministarstvo pravde - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, JP "Srbijašume" i Šumarski fakultet Beograd, za projekat  "Jedno drvo za jednog ratnika", navodi se u saopštenju Drugog programa radio Beograda.
 
Zatim ambasada Japana, za pomoć u saniranju posledica poplava i izradi Katastra klizišta u Srbiji, Pokret gorana Srbije, kompanija "FCA Srbija", za akciju "Recikliranje je cool", alternativa za bezbednije hemikalije - AlHem, regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš.
 
Priznanje je dobila scena Off teatar Niš i JKP "Mediana" Niš, udruženje građana "Taraške rode" i MZ Taraš  - nosioci titule "Evropsko selo roda".
 
Zatim prof. Dragan Pečurica, za aktivnu borbu protiv zagađenja vazduha u Bačkoj Topoli, inženjer Ranko Šćekić, za projekat i proizvodnju briketa od ugljene prašine, inženjer Milutin Dražić, za projekte pošumljavanja na omladinskim radnim akcijama. 
 
Crni list najvećem zagađivaču životne sredine ove godine je dodeljen Republičkoj sanitarnoj inspekciji, zbog nedoslednosti u sprovođenju Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.
 
Izvor: Tanjug
Pogledajte još
Svetski dan životne sredine 2022: Imamo samo jednu planetu
U univerzumu se nalaze milijarde galaksija, u našoj galaksiji su milijarde planeta, ali postoji samo jedna planeta Zemlja – to je glavna poruka ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, a ovogodišnji hašteg na društvenim mrežama je #samojednaplaneta. Globalna kampanja...
Srbija dostavila ciljeve smanjenja stakleničkih gasova
Vlada Srbije je, među prvih 10 država sveta, dostavila svoje ciljeve smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte i oni iznose 9,8 odsto do 2030. godine, u odnosu na 1990, rečeno je danas na Klimatskom panelu Srbije.   "Srbija danas ima 36 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda od čega šest...
08. Decembar 2015. // ZŽS - Srbija
Zatrpano gustim oblakom smoga, od kojeg se ne vide ni nebo ni brda koja ga okružuju, Užice je već danima idealna scenografija za filmove kataklizme. Vazduh smrdi na pepeo... Sunce zaklonjeno iza neprozirnog oblaka magle... U tri po podne mrak... Ljudi liče na senke... Jezivo! Sablasno je izgledao centar u nedelju uveče. Od smoga...
Vranje: Pokret Gorana deli 100.000 sadnica za pošumljavanje
"Pokret gorana" iz Vranja obezbedio je do 100.000 besplatnih sadnica smrče za pošumljavanje goleti u tom delu južne Srbije, izjavio je danas predsednik Pokreta Stanko Petković. Petković je agenciji Beta rekao da su sadnice smrče obezbeđene preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i da građani...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima